Tévhitek az egészséges táplálkozásról

Napjainkban már szinte kötelező odafigyelni a táplálkozásunkra, hiszen egyre több “szemét” kerül fel a polcokra. Sajnos azonban sokszor csak azt hisszük, hogy egészségesen táplálkozunk, eközben gyakran becsúsznak olyan ételek is az étrendünkbe, melyekről nem is tudjuk, hogy valójában mennyire egészségtelenek. Most rántsuk le néhány olyan élelmiszerről a leplet, melyekről azt hittük, hogy egészségesek:

muzli

A müzlik és a müzliszeletek: Az igaz, hogy az összetett szénhidrátok, gabonák fogyasztása nagyon fontos, mivel a rostok elősegítik a vastagbél működését és sok rákkeltő anyagok megkötnek a belekben, valamint normalizálják a vércukorszintet, mivel egyenletesen szívódnak fel. De! A legtöbb müzli édesített és aromákkal dúsított, vagyis egyáltalán nem szolgálják az egészséget. A csokoládé darabos müzlitől bizony nem leszünk vékonyabbak.

A multivitaminos üdítők: No, hát ezek sem állnak közel az egészséges táplálkozáshoz. Ezekben az italokban kevés a gyümölcstartalom, viszont annál több a cukor, a vitaminok pedig gyakran mesterségesek. Ráadásául az ilyen üdítők rengeteg plusz kalóriát tartalmaznak, így ha ezzel kívánjuk a szomjunkat oldani, akkor az a derékbőségünkön is észrevehető lesz.

A cukormentes üdítők: Ezek az italok zéró kalóriát ígérnek, de a szervezetünket nem tudjuk becsapni. Tanulmányok bizonyítják a tényt, hogy e frissítők fogyasztása mellett számos egyéb forrsból felesleges kalóriákat viszünk be a szervezetbe. Ez azt jelenti, hogy ha megvolt az édes íz élménye, akkor várja a hozzá társított energiát, ha ezt nem kapja meg, más forrásból követeli.

Az alkohol: Rengeteg kalóriát tartalmat: 1-2 koktél akár egy egész étkezésnyi energiát is tartalmaz. És a sör, a bor, valamint a röviditalok sem fogyasztó hatásukról híresek.

A salátaöntetek: Imádjuk a diétás étrendünket telehalmozni különféle salátákkal, amivel nincs is gond, hiszen a saláta teli van természetes vitaminokkal, rostokkal és ásványi anyagokkal. A gondok csak ott kezdődnek, mikor ezt az egészséges fogást zsíros öntettel akarjuk agyoncsapni. A hidegen sajtolt olajok és a joghurt a legalkalmasabb öntetnek, de felejtsük el a majonézt és az előre elkészített dresszingeket is.

Fogyókúrás termékek rendelhetők

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!