Fogyókúra és a zsír

Mindenhol azt halljuk, hogy a zsírokat teljesen ki kell iktatni a táplálkozásunkból, ha le akarunk fogyni. Azonban nem minden zsír káros és hizlaló, így el kell kerülni a fenti általánosítást. Vannak jó zsírok és vannak rossz zsírok: a jó zsírokra szükségünk van, a rosszakat pedig el kell kerülni. De melyik zsírok rosszak és melyek jók? Erre a kérdésre is keressük a választ.

zsirok

A zsír pozitív élettani hatásai

A zsírok segítségével fogyhatunk is, hiszen nem attól leszünk kövérek, hogy zsírt eszünk. Az elhízást a savképző ételek és a rossz zsírok okozzák.

Manapság nagyon divatosak az egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírok. Ezekről csak annyit kell tudni, hogy mindig a hidegen sajtolt típusok közül kell választanunk és csak hevítés nélkül használhatjuk őket (pl. salátákra), mivel hő hatására elveszítik jó tulajdonságához. Az egyszeresen telítetlen zsírok (olívaolaj, repceolaj, mandulaolaj, avokádóolaj) kiválóan alkalmasak a savak semlegesítésére. A többszörösen telítetlen zsírok pedig e feladaton túl még a sejtek membránjait is felépítik. Ez utóbbiak közé tartoznak az omega-3 zsírsavak, melyeket nagy mennyiségben találhatunk meg a tengeri herkentyűkben, halakban.

Ugyanakkor nemcsak a telítetlen zsírsavak tartoznak a jó zsírok közé: van egynéhány a telítettek között is. Ilyen például a kókuszolaj, mely 92 %-ban telített zsírsavakat tartalmaz. Ezek a zsírsavak azonban eltérnek a többi étkezési olajban található zsírsavtól, mivel azok szénláncai hosszúak, ezek pedig rövidek. Ez a fogyókúrában nemcsak azért nagy előny, mert tizedannyi kalóriát tartalmaznak, mint a hosszú szénláncú zsírsavak, hanem azért is, mert a szervezet nem zsír formájában raktározza őket, hanem közvetlen energiaforrásként működnek. Ezenkívül kiválóan alkalmasak sütésre és főzésre is, hiszen stabil szerkezetük miatt nem veszítik el jó tulajdonságaikat. Próbáljuk ki a kókuszolajat kedvenc ételünk elkészítésekor és azonnal tapasztalni fogjuk a változást, a fogyás pedig rövid időn belül elindul majd.

Fogyókúrás termékek rendelhetők

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!